Снимка EA DailyЗа напрегната ситуация между кораб на специалните части на Гърция

...
Снимка EA DailyЗа напрегната ситуация между кораб на специалните части на Гърция
Коментари Харесай

EA Daily: Гръцки специални сили взеха на абордаж руски товарен кораб

Снимка EA Daily

За напрегната обстановка сред транспортен съд на специалните части на Гърция и съветски товарен транспортен съд оповестяват медиите. Случката се разиграва в Средиземно море.

Специални сили на гръцкия флот демонстративно са взели на абордаж съветския товарен транспортен съд „ Адлер “ в Средиземно море. Това оповестиха през днешния ден, 13 януари, гръцките медии, предава EA Daily.

Съгласно наличната информация, гръцките военни са предположили, че на кораба може да има въоръжение, изпратено от Русия в Либия. Гръцкият транспортен съд стартира да преследва „ Адлер “, а по-късно подразделенията на специфичните сили на гръцкия флот взимат на абордаж съда и стартират инспекция. Отбелязва се, че екипажът на „ Адлер “ се е съгласил на инспекция на плавателния съд, а военните не са съумели да открият нещо неразрешено или съмнително, „ в това отношение случаят може да се смята за организиран “, написа

Мисията на Европейски Съюз в „ Туитър “ назова епизода „ другарска “ инспекция на кораба като част от интервенция IRINI, която има за цел да спре противозаконните доставки на оръжие до Либия. В края на декември 2020 година началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валери Герасимов разгласи усилване на антируския фокус на образователните действия на войските на НАТО и провокативните действия на Алианса (включително Гърция) покрай съветските граници.

Руският заместник-министър на защитата генерал-полковник Александър Фомин предизвести, че това може да докара до съществени произшествия. През декември беше оповестен стратегическият отчет „ НАТО-2030: Единство в нова епоха “, в който Русия още веднъж е упрекната в „ нападателна политика “, напомня организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР